Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Testvérek, köszönjük, hogy felkeresték honlapunkat!

Ha kérdésük, észrevételük, hozzászólásuk van, kérjük írjanak nekünk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Új színek

(Lázár Csaba, 2011.02.12 19:32)

Kedves Testvérek!
Önhibánkon kívűl kényszerültünk a honlap színeinek megváltoztatására. A tartalom a régi, reméljük így is tetszik majd.

ALIANSZ imahét

(Váradi Ferenc, 2010.12.28 09:01)

Az ALIANSZ imahét programját a Hírek menüpontban találhatják meg a Testvérek !

Gyermekkarácsony a Kisharanggal

(Váradi Ferenc, 2010.12.19 21:12)

Kedves Testvérek !
A Gyermekkarácsonyon készült képek elérhetőek a fotóalbum menüpontban.

Áldott Karácsonyt kívánok:

Váradi Ferenc

Effata, azaz "nyilatkozzál meg"...

(Kovács-Hajdu Albert, 2010.12.05 23:00)

Kedves Fórumlátogatók!
A látszat ellenére, amely az időjárásnak megfelelő befagyott állapotot jelez (másfél hónapos a legutóbbi beírás), a honlap él. Az Úr Jézus mondta: én élek, ti is élni fogtok.
Bátorítani szeretnék a programjainknak bármilyen előjelű utózöngéit a fórum bejegyzéseiben is feltüntetni, mert ha szeretetből fakad, még a fejmosás is jól jöhet.

Szeretettel: Kovács-Hajdu Albert

Ábrahámnak sok fia

(Fazekasné Erika, 2010.10.24 17:26)

Kedves Torzsás Sándor testvérünk!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk ezt a felvételt. Így mi, akik a felnőtt istentiszteleten vettünk részt, részesei lehettünk annak is, ami az ovis gyermekfoglalkozáson történt!
Hála legyen ezért Istennek!

Erika

Ábrahámnak sok fia

(Torzsás Sándor, 2010.10.18 21:44)

Kovács-Hajdu Anita és a Budapest-Budafok Református Egyházközség Halacska Református Óvodájának Szívecske csoportja 2010.10.17-én Budapest-Nagytétény Református Templomban az Ábrahámnak sok fia című gyerekéneket játszotta el. Ezt felvettem, feltöltöttem, és most ( a linket a keresőbe másolva: http://www.youtube.com/watch?v=4y5fypj2dB0 )szeretném veletek is megosztani.

Áldás,békesség!

gyülekezeti nap

(Lázár Csaba, 2010.10.13 20:25)

Áldás,békesség!

Az gyülekezeti eseményen készült fényképek a fotóalbumban megtekinthetőek!

élet a honlapon

(Lázár Csaba, 2010.08.28 12:01)

Most látom, hogy nagyon rég történt új bejegyzés.Ha egy idegen idetéved azt hiszi, hogy nem is létezünk már. Eseményekben pedig nem szűkölködtünk az elmúlt időkben sem. Frissíteni kellene a fotóalbumot is. Fényképünk van bőven!
Hajrá Testvérek! Áldás, békesség!

1225 bp kassai

(évi, 2010.04.11 09:36)

Nagyon örülök hogy halgatható az igehirdetés köszönöm .üdv mihály család!!!

Andrássy Évának keresztelésről

(Kovács-Hajdu Albert, 2010.02.04 20:26)

Tisztelt Andrássy Éva!

Kérdését és a várakozásban mutatott türelmét megköszönve szeretném felhívni figyelmét a honlap menüjében található "Keresztelő" pontra. Rákattintva a keresztelés gyülekezetünkben érvényes rendjéről minden információt megismerhet. Amennyiben az ott található szöveg nem ad kielégítő választ, egyeztessünk időpontot személyes beszélgetésre. Bármelyik gyülekezeti alkalmunkon szeretettel látjuk az egész családot - ha fontosnak érzik a keresztelőt, a gyülekezettel, a környezettel való ismerkedés nem haszontalan.
Általában reggel 8-tól este 9-ig vagyok elérhető a +36-30-537-0160 számon, temetés, vagy hittanóra idejére kikapcsolom a telefonomat.
Hívásukat, vagy látogatásukat szeretettel várom.

Üdvözlettel:
Kovács-Hajdu Albert

Barackos u.

(Andrássy Éva, 2010.02.03 22:11)

Kedves Kovács-Hajdu Albert!

Szeretnénk, ha fél éves kislányunkat megkeresztelnék. A férjem református, én egyik egyházközösséghez sem tartozom. Ilyen esetben lehetséges az, hogy megkereszteljék a gyermeket?

Válaszát várva,
Üdvözlettel,

Andrássy Éva

Spiller Zsoltnak II.

(Kovács-Hajdu Albert, 2010.02.02 15:00)

Tisztelt Spiller Úr!

Sem rá-, sem lebeszélni nem akarom a tervezett házasságkötésükkel kapcsolatban. A közel két hete válasz nélkül hagyott felvetésemet azonban megerősítem: a megadott telefonszámon bátran keressen meg, akár négyszemközt, akár jövendőbelijével együtt szívesen állok egy beszélgetés elé.
Üdvözlettel: Kovács-Hajdu Albert

Spiller Zsoltnak

(Kovács-Hajdu Albert, 2010.01.20 09:41)

Kedves Spiller Úr!

Kérem, hogy keressen meg a +36-30-537-0160 telefonszámon, hogy személyes beszélgetésre időpontot egyeztessünk. Ennek során tisztázható sok kérdés, sok félreértés az egyházi esküvővel kapcsolatban.
Amennyiben valóban fontos Önöknek, bizonyára nem fog gondot okozni a Koltói Anna u.- Angeli út távolságot áthidalnunk.
Szeretettel várom!

Kovács-Hajdu Albert lp.

Koltói Anna u.

(Spiller Zsolt, 2010.01.20 08:24)

Kedves Fórumozók!

Elnézést, hogy esetleg megzavarok valakit eme kérdéssel, de egy fontos kérdést szerettem volna itt feltenni a fórumozóknak, hátha valaki tudna nekem válaszolni.
Több helyre írtam, de még senki sem válaszolt!
A kérdésem az lenne, hogy Én és a párom szeretnénk idén megházasodni, és szeretnénk egyházi szertartást is.
Sajnos Én egyik felekezethez sem tartozom, a párom viszont katolikus!
Lehetséges-e hogy legyen nekünk egyházi esküvőnk, vagy nekem is meg kellene keresztelkednem és csak akkor lehetséges. Azt tudom, hogy a katolikus egyház, már bocsánat a kifejezésért picit "vaskalapos" és lehet, hogy nem engedélyezi, de több felekezet is van és az érdekelne, hogy esetleg a református egyház fogadna-e bennünket?
Úgy érzem Isten egy van, csak az egyházak közötti szemlélet tér el. Mi szeretnénk mindenféleképpen egyházi esküvőt, mivel ez számunkra fontos, ha nem lehetséges, akkor elfogadjuk, és marad csak a polgári!

Az esetleges választ előre is köszönöm!

pontosítok...

(Kovács-Hajdu Albert, 2010.01.09 20:32)

Előző bejegyzésemben, úgy tűnik, lemaradt két apró, de fontos betű. dr. Zatykó Lajosné Testvérünket nem akartam vele megbántani; csekély mentség, hogy hozzászólását dr. nélkül írta alá.
Bocsánatot kérek a figyelmetlenségemért.

Angeli út 13.

(Kovács-Hajdu Albert, 2010.01.09 20:29)

Kedves Zatykó Lajosné!

A beírásban kedvesen szóvá tett hiányosságot most suta módon tudom pótolni. Remélem, a gyülekezet történetéről szóló menüpontba is hamarosan beilleszthető lesz, jómagam a technikai járatlanságom miatt nem tudom azonnal orvosolni a bajt.
Tehát: Demjén István szervezői munkája nyomán, Kutassy Lajos pásztorolhatta először a nagytétényi reformátusokat. Az 1929-ben felszentelt imaházban 1937-től már mint önálló egyházközség tagjai jöhettek össze eleink az Ige hallgatására, a közösség megélésére. 1953-ban Karsay Ferenc lett a gylekezet lelkipásztora, aki 1988-ig végezte itt szolgálatát. Őt Juhász Levente követte a szószéken, a '90-es évek elején pedig súlyos problémákkal terhelt időszakban Párdy György volt rövid ideig lelkipásztor Nagytétényben (Ő nem megválasztott, beiktatott minőségben, hanem püspöki kinevezéssel.) 1993 Karácsonyára érkezett Bólyból, és 1994 februárjában iktatták be Szabó Mihály lelkipásztort, aki 2008-as nyugdíjba vonulásáig, illetve azt követően még 5 hónapig helyettesként végezte a gyülekezetilelkészi feladatokat. 2008 decembere óta e bejegyzés írója (és családja) lakja az Angeli úti lelkészlakást, mindösszesen ötödik megválasztott, beiktatott lelkipásztorként.

Figyelmét és érdeklődését megköszönve, a Jó Pásztor áldását kívánva: Kovács-Hajdu Albert lp.

1223 Budapest Park u.1.

(dr. Zatykó Lajosné , 2010.01.08 15:01)

Örömmel olvastam a nagytétényi gyülekezet honlapját. Sok érdekes és közérdekű információval találkoztam. A gyülekezet és a templom története különösen tetszett. Ebből a fejezetből hiányolom az itt szolgált lelkészek felsorolását. Ők nagyon is hozzátartoznak/tartoztak a gyülekezet életéhez és történetéhez. Jó lenne kiegészíteni az ő nevükkel és szolgálati idejükkel a lapot.
Tisztelettel és szeretettel: Zatykó Lajosné (apai ágon a református Draskóczy család tagja)

Angeli 13.

(Kovács-Hajdu Albert, 2010.01.06 10:24)

Kedves Testvérek!

A folyamatban lévő Aliansz-imahéttel kapcsolatban pár apró, de fontos közlendőm van:
- köszönöm mindenkinek, aki imádságban hordozta és hordozza ezután is ezt a helyi szinten új kezdeményezést. Hiszem, hogy évek távlatában Isten kedvessé teszi többek számára is ennek az imahétnek az ügyét. Maradjunk meg az imádságban a soron következő alkalmakért, a szolgálattevőkért és az igehallgatókért egyaránt;
- nem biztos, de nagyon valószínű, hogy Takaró Károly testvérünk helyett, akinek gyülekezete szempontjából fontos eseményen kellene részt vennie, Mikola Borbála, ottani beosztott lelkész testvérünk jön közénk pénteken. Az ő felkészülését, igehirdetését is hordozzuk imáinkban!

programok Karácsonyon túl

(Kovács-Hajdu Albert, 2009.12.29 20:53)

Kedves Testvérek!

A Karácsony utáni menetrendre is szeretném felhívni a figyelmet. Az Aliansz-imahét programját a templomajtón kívül a honlapon is hamarosan viszontláthatjuk, illetve egy konkrét változást máris szeretnék ezen a helyen jelezni.
A szokásos, hónap első keddjén esedékes presbiteri gyűlés ezúttal NEM JANUÁR 5-ÉN lesz. Ennek oka, hogy január 4-től hétfő kivételével minden este más-más gyülekezetben (Kelenföld, Budakalász, Wekerle-telep, Nagyvárad tér) van igehirdetési szolgálatom.
A módosított időpont: január 12.

Képek

(Váradi Ferenc, 2009.11.30 19:51)

Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya...
1 Jn 3,1.