Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adományok

 

Adományok
Gyülekezetünkben szokásos havi kiadásokat (rezsi, lelkipásztor és beosztott lelkipásztor javadalma, gyülekezeti alkalmak egyéb költségei) a gyülekezeti tagok adományaiból fizetjük. A Magyar Állam vagy más egyházi szervezet a gyülekezeti élet ezen költségeit nem támogatja. Az adományok befizetéseinek a következő módozatai vannak:
Persely
A templomtérben elhelyezett két perselyt minden istentisztelet után legalább két presbiter nyitja fel és a perselykönyvben jegyzőkönyvezve a pénztárba kerül a tartalmuk.
Egyházfentartói járulék
Az egyháztagság feltétele nevesített egyházfenntartói járulék fizetése. Aki az egyik év végéig rendezi az egyházfenttartói járulék befizetését, azt - ha az egyéb feltételek is fennálnak - a következő évben felvesszük a gyülekezeti névjegyzékba, mely a gyülekezti választójogot biztosítja. A gyülekezeti névjegyzéket minden év elején újra és újra elkészítjük, a befizetés kétszer egymás utáni elmaradásával arról automatikusan lekerülünk!
Az egyházfenntartói járulék legkisebb törvényi mértéke a jövedelem 1%-a, de gyülekezetünkben, méltányossági okokból csak évi 6.000 (havi 500) forint. Javaslatunk viszont a jövedelem tizede, melyet célszerű havonta fizetni.
Befizetése istentisztelet után a gyülekezeti pénztárosnál lehetséges, aki erről minden esetben névre szóló pénztárbevételi bizonylatot ad. A járulék befizetésének másik módja a banki átutalás:
OTP Bank 11722003-20028637

Budapest-Nagytétényi Református Egyházközség
közlemény: "egyházfenntartói járulék"